Richtlijnen voor infrarood saunasauna

Waarom een infrarood sauna?

 

De beste manier om uw lichaam te reinigen

Een infrarood sauna is in de eerste plaats heerlijk ontspannend. Daarnaast zorgt de warmte er ook voor dat u uw lichaam op een gezonde manier reinigt, waarbij alle afvalstoffen via uw zweet op een natuurlijke wijze worden uitgescheiden.

Versterkt de immuniteit en stimuleert hart en bloedsomloop

De infraroodstralen van onze infraroodcabine zorgen ervoor dat uw bloedsomloop gestimuleerd wordt. Dit zorgt op zijn beurt voor een sterker hart, een betere weerstand, en een langer en gezonder leven. Zoals men in de Scandinavische landen reeds lang weet, verbetert regelmatig gebruik van een infraroodcabine opzienbarend uw levensstandaard.

Helpt bij reuma en rug- en gewrichtspijn

Eén van de meest effectieve behandelingen voor het verlichten van pijn aan de gewrichten, spieren en pezen.

Verbrandt calorieën zonder inspanning

De warmte zorgt voor het verbranden van calorieën: voor wie wil afvallen zonder inspanning!

Enkele richtlijnen

 

  1. Voorbereiding

De eerste stap in het proces is: uzelf voorbereiden op de sauna therapie. Laat de sauna gedurende tenminste een 20 tal minuten opwarmen. Het is aan te raden om ondertussen een warm bad te nemen, waardoor uw vermogen om te zweten wordt verbeterd. U kunt de tijd ook doden door het doen van verschillende stretchoefeningen om uw lichaam op te warmen.

  1. Gedurende een Infrarood Therapie

Gebruik geen alcohol voor of gedurende een infrarood sauna. Het doel van een infrarood sauna is uitsluitend om van elke minuut er van te genieten. Bovendien, als u een sauna neemt, ga dan enkel naakt of gekleed in badkleding of shorts, anders kan de warmte niet het bedoelde effect op uw lichaam hebben.

  1. Na de Sauna

Nadat u klaar bent met uw sauna, ga dan niet direct uw normale routine weer oppakken. Uw lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de verandering van temperatuur en daarom moet u niet meteen van een warme naar een koude omgeving gaan. Warmte opent de poriën van de huid en daarom moet u een lauwe douche nemen, maar gebruik geen zeep of badschuim.

Tenslotte: vergeet nooit uw sauna uit te zetten.

Hierboven zijn de drie essentiële stappen beschreven die voldoende moeten zijn om u te leiden in het gebruik van een infrarood sauna. Volg ze goed op, als u het beste uit uw infrarood sauna sessies wilt halen.